Svenska Taidoskölden

Marlene tog tre taido-guld | Svenska Taidoförbundet

Ur Bohusläningen, 2003-04-15:<br> <p> <i>Marlene Berglöv Uddevalla Taikei, kunde gå hem från helgens taidotävling på hemmaplan med tre guldmedaljer – två individuellt och en i lag.</i> </p>

Marlene, som fyller 27 i år, är en meriterad tjej i taidosammanhang. EM-guldet i fight 1999 (Örebro) och VM-silvret i lagfight 2001 (Japan) är de bästa meriterna så här långt.

I helgen var det tävling på hemmaplan i Uddevalla och där tog Marlene guld i hokei, laghokei och jissen (fight).

– Speciellt lagguldet i hokei var lite överraskande. Vi hade nästan inte tränat någonting tillsammans före tävlingen, säger Marlene som tävlade tillsammans med Robert Ek och Daniel Andersson.

SM och EM väntar

Även i hokei kom guldet som en glad överraskning.

– Jag hade ett program som var mycket inriktat på gymnastiska rörelser, och eftersom tvåan i tävlingen (Maria Tång, Göteborg) är en gammal gymnast, så är min seger lite överraskande, säger Marlene.

I jissen blev det en ganska väntad seger. Marlene som är rankad etta i Sverige stärkte sitt självförtroende inför SM som går i Göteborg i maj. SM och EM i Finland i augusti är årets viktigaste tävlingar.

Uddevalla tog för övrigt två medaljer till vid sin egen tävling i helgen. Det var Daniel Andersson som tog brons i hokei, och Uddevallas lag i Yakusoku Sotai som tog brons. Det är en sorts fight enligt ett uppgjort mönster (två mot en) och i laget ingick Daniel Andersson, Petter Ek och Peter Armsanius).

En annan före detta Uddevallare som det gick bra var Pawel Druciarek, Göteborg, som tog två lagguld i tävlingen.


Taido i toppklass. Det bjöds det på i Uddevalla i helgen då Uddevalla taidoklubb Taikei arrangerade en tävling. Hemmaklubben tog fem medaljer, och bäst gick det för Europamästarinnan Marlene Berglöv som tog tre guld. (Förstasidesbild)


Skön konst. Taido är en japansk kampkonst där man i taidons kamp, jissen, rör sig över hela mattan och även i luften, över och under motståndaren. (Foto: Bengt Öberg)


Tävlingsresultat


Torbjörn Arvidsson, 2003-04-15


Tillbaka till artiklar