Svenska Taidoskölden

Dubbla EM-Guld i Taido! | Svenska Taidoförbundet

Taido är stort i Finland. Läktaren var fullsatt och det välarrangerade Europamästerskapet bevakades av finska TV-sporten.

EM hålls, liksom VM, vart fjärde år och hela Europaeliten var samlad. Sverige har länge slagits med Finland i Europatoppen. Portugal, Frankrike, Storbritannien och Danmark är andra länder på gång. Att nu, för första gången, äntligen ta det länge efterlängtade guldet i den prestigefyllda lagkampen var stort. Att kunna besegra just Finland i finalen och på deras hemmaplan kändes extra bra.

Sverige hade ett starkt landslag i år, vilket bidrog till en formidabel medaljskörd. I herrarnas förstalag som erövrade guldpokalen i kamp ingick Micke Korths, Kristian Hellberg, Pawel Druciarek, Kristian Ojala och Daniel Andersson.

Kristian Hellberg blev dessutom Europamästare i individuell kamp för andra gången i rad – en historisk bedrift. Pawel Druciarek tog bronset i kamp.

På damsidan tog Sverige individuellt silver i form och kamp, genom Marlene Berglöv, samt brons i kamp, genom Clary Nilsen. Damerna tog även brons i lagkamp och lagform.

Klicka här för att se bilderna!


Micke Korths, 2003-08-02


Tillbaka till artiklar